line

2 June, 2019

Fibo gir BREEAM-NOR-poeng

Bruk av Fibo i byggeprosjekter gir nå poeng for de som ønsker miljøsertifisering etter BREEAM-NOR.

BREEAM-NOR driftes av Grønn Byggallianse og er en norsk tilpasning av BREEAM – en internasjonal miljøsertifisering for alle typer bygg. Innenfor ni miljøområder beskrives hvordan miljøpåvirkningen fra et nytt eller rehabilitert bygg kan reduseres.

Kriteriene spesifiserer videre den eller de ytelsene som valgte løsninger skal innfri for at man kan få BREEAM-poeng. De representerer god eller beste praksis for bærekraftig design og innkjøp, og er stort sett strengere enn minstestandardene i byggeforskrifter og annet regelverk.

- Ønsker du BREEAM-NOR-sertifisering for et prosjekt, må materialene ha en ECOproduct-vurdering som er den eneste metoden som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon. Denne ECOproduct-vurderingen har vi i Fibo nå fått, sier produktutviklingssjef Elise Almås i Fibo.

Også i Sverige har Fibo fått nye sertifiseringer. Her har man nylig revidert sertifiseringssystemet Miljöbyggnad Guld og gitt byggematerialene en mer fremtredende rolle i det som kalles Miljöbyggnad Guld 3.0.

En vurdering fra SundaHus viser at Fibo Veggpanel oppfyller kriteriene.