Godkjent for norske våtrom. Design rommet ditt

Våre miljøvennlige veggsystemer

Det bærekraftige valget

fibo-illustration3

Fibo og miljø - slik tenker vi

Les mer

Bærekraft

Miljøbevisst produksjon er en selvfølge for oss. Derfor produserer vi våre paneler av 70 % rene, PEFC-godkjente tresorter, og vi bruker kun leverandører som lever opp til våre egne krav til gjenvinning i alle ledd. Vårt engasjement for bærekraft finnes i alt vi gjør.

Vi reduserer CO2-utslippene

Les mer

Produksjonen

Vi fokuserer på å produsere produkter med bærekraft og fokus på miljøet.

Vi har bygget en lavutslippsfabrikk i Lyngdal

Les mer

Nytt steg i riktig retning

I 2016 tok vi et nytt steg fremover og investerte 140 millioner kroner i en ny produksjonslinje som vil redusere miljøpåvirkningen med 50%.

 

Miljøvennlige veggsystemer

Miljøbevisst produksjon er en selvfølge for oss. Derfor produserer vi våre miljøvennlige veggsystemer av 70 % rene, PEFC-godkjente tresorter, og vi bruker kun leverandører som lever opp til våre egne krav til gjenvinning i alle ledd. Vårt engasjement for bærekraft finnes i alt vi gjør.

CO2-utslipp

Hos Fibo fokuserer vi på å produsere produkter med bærekraft og fokus på miljøet. Vi er forpliktet til å redusere vår miljøpåvirkning i hele verdikjeden og jobber derfor kontinuerlig med å redusere utslippene og energiforbruket. Vi har investert 140 millioner kroner i nye maskiner og nytt utstyr for å forbedre effektiviteten og samtidig redusere vårt totale energibehov. I løpet av 2017 avslutter vi en større ombygging og utskiftning av produksjonsutstyr som skal gi 50 % energibesparelser. Samtidig forbedrer vi logistikken på anlegget slik at materialene ikke må transporteres like mye som tidligere. Hos Fibo jobber vi kontinuerlig med både helheten og spesifikke detaljer for å forbedre våre prosesser og redusere miljøpåvirkningen.

fibo-illustration8
fibo-illustration2

Nytt steg i riktig retning

I 2016 tok vi et nytt steg fremover og investerte 140 millioner kroner i en ny produksjonslinje som vil redusere miljøpåvirkningen med 50 %. Våre fremgangsfaktorer er fokus på innovasjon, produksjon i toppmoderne lokaler med det nyeste tekniske utstyret, LEAN som styringsmodell samt våre ytterst kompetente medarbeidere i produksjon, salg og service.

Disse faktorene gjør at våre produkter i dag er like populære som fliser i Norge. Vi hos Fibo jobber kontinuerlig for å oppnå en mer effektiv bruk av jordens ressurser, og vi bruker vår kunnskapsbase og vår innovasjonsstyrke til å finne nye ressursgjerrige og bærekraftige løsninger.

Miljødeklarasjon

I 2014 fikk Fibo en EPD, Environmental Product Declaration. En EPD er en uavhengig, verifisert miljødeklarasjon som gir forbrukere sammenlignbar informasjon om ulike produkters miljøpåvirkning i et livssyklusperspektiv. EPD baseres på de prinsipper og regler som gjelder i den internasjonale standarden ISO 14025, og har bred internasjonal aksept. Fibos EPD kan også brukes av byggentreprenører når nye bygninger skal sertifiseres i henhold til BREEAM.

BREEAM-poeng

BREEAM.NO er et sertifiseringsprogram for nybygg eller ombygginger. Sertifiseringen bygger på et poengsystem der ti områder poengsettes etter hvordan de presterer innenfor ulike områder, blant annet påvirkning innen design og reduserte utslipp, bærekraft og bestandighet, tilpasning til klimaendringer, økologisk verdi samt beskyttelse av biologisk mangfold.

Råbjerg Mile Camping

Som håndverker synes jeg produktene har god kvalitet med fine monteringsdetaljer, og de er enkle å montere.

Les mer

Musikhuset i Århus

Hva var det beste med å bruke Fibo?
Fleksibiliteten og kvaliteten på produktene.

Les mer 

 

Familie JÆREN

Med Fibo fikk vi rene, enkle flater som er enkle å vedlikeholde og holde rent – det er helt fantastisk. Alle som har vasket flisfuger med tannbørste vet hva jeg snakker om.

Les mer

 

Design ditt drømmebad

Fornye ditt kjøkken raskt

Laminat- og heltre benkeplater

Design og inspirasjon

Se våre kolleksjoner

Trenger du hjelp til å komme i gang?

Les vår monteringsanvisning

Utforsk Fibo Explorer

Designe rommet ditt