line

2 June, 2019

Tråkker til mot barnekreft

28. juni legger markedssjef Kevin Hægeland og Country Manager Kristian Mikalsen ut på en 1600 km lang sykkeltur fra Oslo til Paris for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

- Det blir nok både stive bein og dager hvor man ikke har lyst til å sette seg på sykkelsetet, men det er en del av pakka og en utfordring jeg liker. Så er det jo et unikt fellesskap og en fantastisk opplevelse å få sykle gjennom seks forskjellige land, sier Kevin Hægeland.

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdom. Antall deltakere har vokst år for år siden starten i 2011 – og med det også det innsamlede beløpet.

I dag består Team Rynkeby - God Morgon av 2100 mosjonssyklister og 500 hjelpere fordelt på 54 lokale lag fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene, Island og Tyskland.
I fjor ble det gitt over 9 millioner kroner til forskning på kreft hos barn i Norge. Fibo er med som sponsor for de to lokale lagene fra Agder og Oslo som Hægeland og Mikalsen deltar på.

- Jeg har sett Team Rynkeby – God Morgon på veien tidligere, så jeg visste hva det var for noe. Da Kevin nevnte i fjor høst at han skulle være med, tenkte jeg at det så ordentlig kult ut. Og hvis min innsats her kan gjøre det litt enklere for et barn, så er det verdt det, sier Kristian Mikalsen.

Teamene til Mikalsen og Hægeland sykler hver sin rute ned til Paris der alle skal være i mål 6. juli. De er spente på hvordan kroppen vil respondere på de lange dagene på sykkelsetet, men vet hvordan de skal hente frem krefter i motbakkene.

- For meg er dette veldig personlig, da jeg selv har en sønn som fikk påvist en sjelden hjernesvulst i 2014. Samtidig er det jo en motivasjon for å holde seg i god form, og gjøre noe godt for både deg selv og for andre, sier Hægeland.