Prefabrikert favoritt

Enklere og raskere montering, høy slitestyrke både under transport og i bruk og dekorvarianter også for premiumsegmentet: Produsenter av prefabrikerte modulhus har virkelig fått opp øynene for Fibos vanntette veggsystem.


Å erstatte fliser med Fibo veggpanel økte effektiviteten i hele produksjonslinjen vår, sier John Annear i Amoveo.

Det australske selskapet spesialiserer seg på å bygge moduler, med en produksjonslinje som forvandler en stålramme til ferdig modulbygg via 12 stasjoner. Å bytte til Fibo økte effektiviteten blant annet fordi de nå slipper å vente på tørking og herding, og kan gjøre ferdig våtromsveggen i én operasjon.

De har også redusert behovet for individuell tilpasning, siden panelene tåler oppheng og enklere kan bores i og kuttes i etterkant.

Allan Foster i britiske Simply Modular mener at Fibo veggsystem kvalitetsmessig er fullt på høyde med flis. I et prøveprosjekt for Halton Housing i Widnes, satte de opp fire leiligheter på 16 uker – nettopp for å vise verdien av å bygge med prefabrikerte moduler.

– Fibo veggpanel er helt overlegne når det gjelder hva som kreves av kunnskap og tid for å montere dem. Samtidig er kvaliteten på plass med et godt utvalg av dekorer, sier Foster, og får støtte av Peter Starreweld i nederlandske De Wit Chalets.

For dem har særlig de nye dekorvariantene i betong åpnet et premiumsegment det tidligere var vanskelig å selge veggsystemet til.

Under transport er dessuten badet mye mindre sårbart med Fibo veggpanel. Fliser kan lettere løsne eller slå sprekker, sier Starreweld.