Teknisk dokumentasjon

Fibo er ledende leverandør innen veggsystemer for bad, kjøkken og andre rom der veggene må tåle ekstra tøff bruk. De 100 prosent vanntette veggpanelene produseres av PEFC-sertifisert tre ved vårt energieffektive anlegg i Lyngdal. De kommer med egne EPD´er som dokumenterer miljøavtrykket, og brukes i stadig flere private og offentlige bygg over hele verden. For nedlastbar informasjon om våre produkter vennligst se info under.

Fibo veggpanel er testet iht. Europa Kommisjonens egne strenge krav for vanntette systemer. En testmetode som heter ETAG 022 inkluderer både dusjing på hjørneprofiler, sokkelprofil og overgang til gulv, skjøter, rørgjennomføringer, skruehull ved vask, avløpsrør, kobberrør og overgang til vinduskarm. Les mer om panelenes egenskaper i SINTEF Teknisk Godkjenning 2289

Fibo har emisjonssertifikater på alle produkter som blir igjen i bygget. Dette for å kontrollere og bevise at det ikke er helse- og miljøfarlige emner i den grad at de er skadelige. For veggpanelene viser denne emisjonssertifiseringen formaldehydklasse E1 gjennom SINTEF Teknisk Godkjenning 2289 og for fugemassen via EMICODE EC1 Pluss sertifikat. Fibo produktene kan også inngå i svanemerkede bygg, for dokumentasjon på dette vennligst se Nordic Ecolabelling Portal. Alle kjemiske produkter har også Sikkerhetsdatablad iht CLP og REACH forordningen.

SINTEF Teknisk Godkjenning 2289

Fibo Seal et EC1 Pluss sertifikat

Fibo Seal – Sikkerhetsdatablad (2022)

Fibo Clean – Sikkerhetsdatablad

Fibo Wipes – Sikkerhetsdatablad

Fibo Rusticolje – Sikkerhetsdatablad

Fibo Veggpanel har brannklasse D-s1,d0, vennligst se klassifikasjonsrapport.

For brannmotstand og lydverdier, ta også stilling til hvor høyt panelene løftes over gulv. Dokumentet vedlagt tar hensyn til en avstand på opp til 8 cm fra gulv til panel Brann & Lyd dokument fra 2020. Testene er utført med Fibo Seal i klikk.

En EPD er en uavhengig, verifisert miljødeklarasjon som gir forbrukere sammenlignbar informasjon om ulike produkters miljøpåvirkning i et livssyklusperspektiv. EPD baseres på de prinsipper og regler som gjelder i den internasjonale standarden ISO 14025, og har bred internasjonal aksept. Fibos EPD kan også brukes av byggentreprenører når nye bygninger skal sertifiseres i henhold til BREEAM.

Environmental Product Declaration (EPD)

Her kan du finne både nærmeste NCS standard og LRV. For mange er også den totale mengde synlig og brukbart lys viktig. Derfor ligger også LRV (Light Reflectance Value) verdiene også i dette dokumentet Fibo NCS koder og LRV verdier 2023