Et sunnere bomiljø

Det nye helsehuset i Lyngdal sparte mye tid på å velge Fibo veggsystem som nå brukes i stadig flere helsebygg på grunn av sine hygieniske overflater.


Helsehuset åpnet før sommeren med 56 plasser for korttids- og langtidsopphold og kommunal øyeblikkelig hjelp. Her finner man også en rekke tilknyttede tjenester, blant annet fysio- og ergoterapi, tannklinikk, frisør og trening.

Fibo har levert veggpanel til blant annet storkjøkken og skyllerom i dekorene Denver White og Hanoi fra kolleksjonen Colour Collection.

– Vi sparte mye tid på å bruke Fibo veggsystem, siden det går mye raskere enn å legge fliser, sier byggeleder Øystein Barøy som også trekker frem fordelen med å slippe byggestøv og fliselim.

Markedsdirektør Silja Vestad i Fibo forteller at de opplever en stor vekst innen helsebygg, blant annet fordi disse prosjektene stiller strenge krav til hygieniske løsninger.

– Fibo veggsystem tåler tøff bruk og er enkelt å rengjøre på grunn av sine slette overflater. I tillegg byr Colour Collection på kontrastfarger som av og til ligger i kravspesifikasjonene for å hjelpe svaksynte med å navigere på badet, sier Vestad.