Familiebedrift i Førde bygger med Fibo

Per Stølsvik startet Byggmester Stølsvik i Førde i 1979. Nå har han fått selskap av datteren Stine Marie som interiørarkitekt – i tillegg til kona, en sønn, to svigersønner og en nevø.


Ja, det er en skikkelig familiebedrift. Vi mangler bare storesøsteren min. Det er på godt og vondt, vi får vært mye sammen og deler både oppturer og nedturer, sier Stine Marie Stølsvik.

Heldigvis er det klart flest oppturer. Tømrerbedriften teller i dag 40 ansatte, er en del av Mesterhus og bygger både leiligheter, hus og hytter. For tiden går det likevel mest i offentlige prosjekter som skoler, barnehager og sykehjem, både nybygg og rehabilitering.

Felles for alle sammen: De bruker alltid Fibo veggsystem så lenge beskrivelsen ikke spesifiserer noe annet.

PASSER I ALLE PROSJEKTER

Produktene holder det de lover – det er viktig, sier Stine Marie, og utdyper:
– Fibo veggsystem er såpass bra at det passer i alle prosjekter vi har, fra leiligheter til skoler. Og så ser vi fordelen i at vi kan montere alt selv i stedet for å være avhengig av flislegger. Da kan vi styre mer av prosessen selv, og trenger ikke vente på at de skal gjøre sin del i flere operasjoner.

Fibo veggsystem er et 100 prosent vanntett veggsystem for bad, vaskerom, kjøkken og andre rom som skal tåle tøff bruk. Det består av paneler i fulle lengder som monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk, klikkes sammen og låses med Fibos unike Aqualock. 

Det er godkjent etter våtromsnormen og kommer med en garanti på 15 år.

Snur på flisa

Byggmester Stølsvik legger Fibo veggsystem inn som standard i alle sine prosjekter – men opplever særlig for eneboliger at noen på forhånd har bestemt seg for flis. 

De får jo det om de vil, men når de hører prisen… Det blir dyrere når vi må vente på flisleggere, så da er ofte at de ombestemmer seg og heller vil ha Fibo, sier Stine Marie Stølsvik.

Det hjelper også å vise frem alle dekormulighetene, der man kan velge mellom alt fra tradisjonelle flisemønster til moderne trender som stein og betong.

– Vi leverte 15 leiligheter med dekoren Grey Sahara. Der var det veldig mange som fikk seg en aha-opplevelse. Også i korridorene her på jobben har vi snakket mye om den dekoren, den er råstilig. Søskenbarnet mitt valgte den selv til sitt nye hus – som selvfølgelig er i ett av våre prosjekter, sier Stølsvik.