Fibo bygger vegger som varer

Med Fibo veggsystem kan du bygge 100 prosent vanntette vegger som koster mindre og varer lenger – basert på skandinaviske tradisjoner og verdens strengeste byggestandarder. 


Skal alle mennesker på jorden ha et sted å bo, må vi bygge to milliarder nye boliger innen 2030. Da må vi bygge smartere, mer effektivt og mer miljøvennlig – og fremfor alt sørge for å bygge noe som varer.

Det har Fibo gode tradisjoner for. Siden 1952 har de produsert vanntette veggpanel ved fabrikken i Lyngdal. Anlegget har de senere årene blitt vesentlig utvidet og modernisert, med automatiserte og digitaliserte produksjonslinjer.

Med egne profiler og tilbehør leverer de i dag et fleksibelt og solid veggsystem til skoler, helsebygg og andre offentlige og kommersielle bygg over hele verden. 

Friskt og fornybart

Fibo veggsystem består av paneler med en kjerne av sertifisert bjørkefinér, limt til et høytrykkslaminat som utgjør membranen i front.

Tre er en fornybar råvare som fanger og lagrer karbon. 

Med Teknisk Godkjenning fra SINTEF og klassifisering som et ECO Product, er det foretatt en uavhengig helse- og miljømessig vurdering av produktets bidrag til inneklimaet gjennom emisjoner av gasser, helse- og miljøfarlige stoffer, ressursene som kreves i produksjonen og CO2-utslipp.

Aktivt og sunt bomiljø

– Målet vårt er å hjelpe huseiere, entreprenører og håndverkere med å spare både tid og penger. Det gjør vi ved hele tiden å forenkle og forbedre veggsystemet så det blir så enkelt og kostnadseffektivt som mulig å bygge.

Disse egenskapene går imidlertid ikke på bekostning av design. Fibo veggsystem kommer i en rekke forskjellige dekorer, fra det tidløse til moderne trender som betong, stein og marmor – og en svært fargerik og populær Colour Collection, hvor du kan få de ulike fargene i alt fra ekstra matt til høyglans.

Høy kvalitet trenger ikke bety det samme som dyrt, akkurat som funksjonelt ikke må være kjedelig. Ved å forene disse egenskapene, ønsker vi å bidra til aktivt og sunt bomiljø for alle i hele verden.