Finnes det gode alternativer til flis?

Flis har ofte blitt brukt i forbindelse med store byggeprosjekter, men for deg som er opptatt av å bygge til en fornuftig pris og som ønsker en langvarig løsning med lavt vedlikeholdsbehov vil veggpanel være et godt alternativ.


Vi velger ofte det vi opplever som trygt og kjent. Nye alternativer blir derfor sjelden vurdert opp mot det som er den etablerte og trygge standarden. Dette kan føre til at gode alternativer ikke vurderes på lik linje med tradisjonelle løsninger.

Veggpanel er et miljøvennlig og kostnadseffektivt alternativ til flis. Derfor velger stadig flere å bruke veggpanel på våtrom, både i private hjem og i store byggeprosjekter. I tillegg finnes det et stort utvalg paneler som passer enhver smak og ethvert prosjekt.

Rask montering holder kostnadene nede

Flis er tidkrevende. I store byggeprosjekter kan dette være en utfordring og bidra til at entreprenør går over både tidsfrister og budsjett. Det er opptil fem ganger raskere å montere veggpanel, sammenliknet med å legge fliser. Mye av grunnen til dette er at veggpanelet enkelt monteres på veggene, uten behov for liming eller fuging. 

Raskere montering bidrar til å holde kostnadene nede og du vil særlig oppleve at utgifter til håndverker reduseres betraktelig. Kostnadene reduseres også fordi veggpanel har en lavere vekt enn flis og gir derfor lavere transportkostnader. Alle disse faktorene bidrar til at du kan spare inntil 50 % i byggekostnader hvis du velger veggpanel istedenfor flis. 

Enkel og tidsbesparende montering sikrer god fremgang og effektiviserer byggeprosjekter. De lave kostnadene gjør at veggpanel har blitt et populært alternativ til flis.

Lang levetid og lavt vedlikeholdsbehov

En flislagt vegg med fuger absorberer vann, og er i utgangspunktet ikke vanntett. Derfor kreves det dokumentert legging av membran for å hindre lekkasje. Dette eliminerer riktignok ikke risikoen for at det kan oppstå skjulte vannskader bak flisene.

Med membranen i front er det enkelt å kontrollere, og du trenger du aldri å bekymre deg for skjulte vannskader på bakveggen. I tillegg vil det være enkelt å skifte ut et og et panel ved behov, uten at du trenger å skifte ut hele underlaget. Membranen i front sikrer også at veggpanelet er 100 % vanntett. 

Overflaten uten fuger gjør også veggpanelet enkelt å vedlikeholde sammenliknet med flis. Veggsystemet er godkjent i henhold til våtromsstandarden og panelene har en garanti på 15 år. Overflateegenskapene kombinert med enkelt vedlikehold sørger for at panelene kan se like fine ut mange år etter garantiperioden. På grunn av disse fordelene er veggpanel et utmerket alternativ i bygg som stiller høye krav til hygiene, slik som eksempelvis skoler, helseinstitusjoner og lignende.

Les mer om hvorfor veggpanel har blitt førstevalget på sykehus og offentlig anlegg her.

Et bærekraftig alternativ

Veggpanel er et bærekraftig og godt alternativ for både for utbygger og for sluttbruker.

Fibo veggpanel er laget av sertifisert og fornybart tre, kommer med egne EPD-er og gir ekstra poeng for byggeprosjekter som skal være miljøsertifisert iht. BREEAM-NOR.

Les mer om hvorfor valget av veggpanel har blitt et naturlig valg for flere helsebygg på grunn av sine hygieniske overflater her.

ET ALTERNATIV MED MANGE VALGMULIGHETER

Veggpanel er med andre ord et godt alternativ for alle som er opptatt av å bygge til en fornuftig pris og som ønsker en enkel, langvarig løsning med lavt vedlikeholdsbehov.

Ønsker du å bli enda mer inspirert eller se flere fordeler med våre veggsystemer kan du laste ned vår siste brosjyre ved å trykke på bildet under.