Tanums Bostäder velger Fibo for renovering av bad og kjøkken i sine leiligheter


Over hele Sverige finnes det mengder med leieboliger som administreres av kommunale og private eiendomseiere.

Behovet for vedlikehold på bad og kjøkken i disse leilighetene er enormt stort. Les om hvordan Beijer i Tanumshede selger Fibo og la deg inspirere til å gjøre det samme med dine lokale eiendomseiere.


Hvis du er ansvarlig for mange leiligheter, er våtromsplater fra Fibo en smart løsning som garanterer rask installasjon og lave kostnader. Andre fordeler inkluderer effektivt vedlikehold, beskyttelse mot skader og forutsigbar økonomi for vedlikehold.

Hvordan skal man vedlikeholde og utvikle en stor portefølje av utleieboliger?

Utleiere er godt kjent med utfordringen å holde leilighetene oppdatert og godt vedlikeholdt. Planlagt vedlikehold er viktig for å opprettholde tilfredshet og trivsel blant leietakerne, og det er avgjørende for verdien av eiendomsporteføljen. Samtidig medfører vedlikeholdsavbrudd i leieforholdene til betydelig usikkerhet knyttet til kostnader, prosess og tidsplan. La oss ta en tur til Bohuslän for å se hvordan Tanums Bostäder har løst denne utfordringen.

Tanums område. Bilde fra tanumsbostader.se

Tanums Bostäder viser vei

Tanums Bostäder forvalter 735 kommunalt eide og administrerte leiligheter som trenger oppgradering av badene og delvis kjøkken.

Vi har ansvaret for å tilby leietakerne god service, og mange har begrensede muligheter til å reise bort i lengre perioder for at vi skal kunne gjennomføre vedlikehold. Tidsaspektet ved renovering og installasjon har derfor vært viktige kriterier ved valget her

sier Paul Dahlin, forvalter og ansvarlig for prosjektet hos Tanums Bostäder.

Løsningen ble utarbeidet i samarbeid med entreprenøren KJ Bygg i samarbeid med Beijer Byggmaterial, som leverer våtromsplater og Kitchenboard. Etter en helhetlig vurdering ble veggpaneler fra Fibo valgt som løsning. Valget ble gjort basert på flere kriterier.

  • Rask og effektiv installasjon
  • Høy slitestyrke
  • Hygienisk og lett å rengjøre
  • Bærekraftighet, garanti og fremtidig driftsøkonomi
  • God oppfølging og leveringskapasitet fra Beijer og Fibo

I løpet av våren 2023 vil totalt 200 bad og omtrent 50 kjøkken ha blitt renoverte, til stor glede for leietakerne. Designet er klassisk og likt for alle leilighetene. Valget falt derfor på Denver White for bad og kjøkken.

Samarbeidet med Beijer Byggmaterial fungerer utmerket. Andreas Andersson hos Beijer Byggmaterial i Tanumshede holder produktene på lager og leverer til arbeidsstedet med kort varsel

sier entreprenør Joakim Borggren hos KJ Bygg AB.

“Fordelen med Fibo våtromsplater er at vi kan fullføre et bad på en dag, mens det tar minst fem dager med fliser,” fortsetter han.

En av fordelene med Fibo er at man unngår å arbeide med våte prosesser som involverer vann og tørketider. I slike prosjekter gir det besparelser både i tid og penger. “Forskjellen mellom fliser og Fibo er en 40% lavere kostnad for arbeid og materiale, og enda lavere hvis man i fremtiden bytter ut Fibo med nye panel fra Fibo,” sier Tommy Aronsson.

Om Beijer

Beijer Byggmaterial AB er Sveriges største heleide byggevarehuskjede med 88 byggevarehus over hele Sverige. De leverer høykvalitets byggematerialer, verktøy og tjenester til både fagfolk og privatmarkedet over hele landet. Beijer Byggmaterial har en omsetning på omtrent 12 milliarder SEK og har rundt 2500 ansatte.

Beijer er en del av STARK GROUP, som er Nordens ledende distributør av byggematerialer med virksomhet i Danmark, Grønland, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Østerrike og Storbritannia.

Om Tanum

Tanum er arealmessig den største kommunen i vakre og kystnære Bohuslän. Kommunen ligger rett sør for Strömstad og har 13 000 innbyggere fordelt over flere byer og samfunn, der Tanumshede, Grebbestad og Fjällbacka kanskje er de mest kjente.