Årets baderomstrender 2024

Hvilke trender er det som gjelder nå for den som vil pusse opp baderommet? Det spørsmålet stilte vi til en som virkelig skjønner seg på trender; Sigrid Harket Sandal, Brand & Design Manager i Fibo.


«Man finner stort sett alltid flere parallelle trender samtidig. Noen av dem har kort levetid, mens andre etablerer seg, utvikles og vokser seg større. Og sånn kommer det også til å fortsette å være i fremtiden», forteller Sigrid.

Sigrid Harket Sandal, Brand & Design Manager i Fibo.

«For månedene som kommer er det først og fremst to retninger jeg vil nevne som aktuelle – vi skiller mellom en minimalistiske og mer naturfokuserte trender.

Førstnevnte defineres av sine rette linjer, hvor fargebruken ofte er klassisk og tidløs. Den minimalistiske stilen er «clean» og ryddig, og ulike designelementer har ofte en funksjon. Her er det slette overflater som dominerer, noe som gir et rent og elegant utseende man ikke går lei av med det første. Den skandinaviske stilen defineres ofte av sin tidløshet, og mange vil nok finne trygghet i å velge ensfarget veggbekledning som man ikke går lei av med det første.

De siste årene har vi sett at den minimalistiske uttrykket ofte utfordres av organiske former på interiørartikler, møbler og i motebildet generelt. En kombinasjon av ensfargede veggpanel og et organisk formet bord, speil eller lampeskjerm kan skape et stilig uttrykk som avviker litt fra det konforme.

Den utforskende henter inspirasjon fra naturen – være seg gjennom bruk av tre, naturstein, marmor, sand og andre elementer hentet utenfra. I naturen finner vi beroligende og velbalanserte farger som smelter sammen på en raffinert måte. Fibos naturlige dekorer gjenspeiler dette, og vi har et rikt utvalg av nyanser i både tre og stein. Kolleksjonene våre inkluderer nå også et bredere utvalg av varme fargetoner som et positivt tillegg til de kjøligere grå som har dominert det forrige tiåret.

Fibo lanserte nylig åtte nye dekorer som jeg virkelig har stor tro på. Disse tilfører på hvert sitt vis litt ekstra luksus til kolleksjonene våre. La meg nevne de tre stein-dekorene Polished Stone, Beige Stone og Grey Stone, med overflater i høyglans og ekstrem-matt. Ekstrem-matt er en helt ny overflatestruktur som nesten kjennes myk ut når man tar på den og jeg anbefaler alle å oppsøke fysiske prøver av disse for å få et reelt inntrykk av dekorene.

Vi lanserte også nye tredekorer med «spile-look», som i ulike former er blitt tilnærmet allemannseie den senere tiden. Fibo er inne i en spennende tid der vi har våget å eksperimentere med ulike dekorer og design-mønster. Jeg vil anbefale å teste ut kombinasjoner av ensfargede dekorer sammen med Wood, Stone, eller Cement-kolleksjonene våre – for å få et helt eget uttrykk på ditt bad. Det er i det hele tatt mye nytt og fint velge i!» avslutter Sigrid.

Et norsk kvalitetsprodukt til en god pris

Bruk av veggpanel går ikke på bekostning av kvalitet eller valgfrihet. Veggpanel har minst like høy kvalitet som flis. Kostnadsbesparelsen kommer derfor ikke som følge av at du velger et produkt av lavere kvalitet, men som en følge av rask montering og lavere materialkost.

I tillegg til at veggpanelene holder høy kvalitet er produktet 100% vanntett og godkjent etter våtromsnormen. Fibo-produktene har også lavt vedlikeholdsbehov og lang levetid. Med veggpanel får du med andre ord ikke bare kvalitet i selve produktet, du får også enkel og tidsbesparende montering som gir lavere kostnader.

Om kolleksjonene

Fibo tilbyr et bredt sortiment veggpanel som er 100% vanntette og godkjent for våtrom. Her kan du velge og vrake i et stort utvalg, med dekorer i tre, stein, sement eller et hav av ulike farger. Du kan få slette flater eller flismønster, og det finnes både matte, strukturerte og glatte overflater.

Sjekk ut kolleksjonene Stone, Cement, Wood, 3D og Colour her!