Fibo – mer enn en hygienefaktor

Fibo veggpanel er som skapt for rom med strenge krav til hygiene.


Vi ser at våre løsninger velges stadig oftere til miljøer der hygiene er viktig – som skole, helseinstitusjoner og ferskvaredisker i dagligvarebutikker, sier markedsdirektør Silja Vestad i Fibo.

Der kravene til næringsmiddelhygiene gjelder, sier anbefalingene at det er viktig at veggflatene skal være i god stand, lette å rengjøre og kunne desinfiseres når nødvendig. I utgangspunktet krever det vanntette, ikke-absorberende materialer som kan vaskes, som ikke er giftige, og at overflaten er glatt opp til en høyde som er hensiktsmessig ut fra det arbeidet som utføres. – Systemet fra Fibo er nettopp både vanntett, har slette flater og er lette å rengjøre. Høytrykkslaminatene kan også desinfiseres, og klor kan benyttes på både aluminiumsprofilene og fugemasse, sier Vestad.

Generelt trenger man heller ikke bruke sterke rengjøringsmiddel. Lunket vann holder til vanlig rengjøring, eventuelt ph-nøytralt vaskemiddel som også er gunstig for huden. Der det er flismønster på panelet, er også dette av høytrykkslaminat – og samme behandling gjelder dermed i fugene som på flisflatene. – Med Fibo har du dermed de beste forutsetningene for å legge til rette for et hygienisk miljø for brukerne, sier Vestad.

Våre referanseprosjekter viser Fibo panel i faktiske prosjekter.