Bygger miljøvennlige mikrohus med Fibo

For Mikrohus Norge handler valget av Fibo veggsystem om å spare tid, plass og miljøet.


Fibo veggsystem er veldig godt egnet for mikrohus: Det går kjappere å montere, bygger mindre ut og er mer miljøvennlig, sier Bjarte Rørvik.

Bjarte Rørvik, Daglig Leder Mikrohus Norge AS

Med lang erfaring fra byggebransjen som daglig leder av NB Boliger i Ålesund, var han for et par år siden med på å etablere Mikrohus Norge sammen med Michel Tollås Nation i Lampholmen AS. De utviklet tre ulike mikrohusmodeller på 15m2, 20m2 og 26 m2, med saltak, pulttak eller vridd møne.

Materialvalget avgjørende
Alle modellene er eneboliger med alt som hører til– men på litt mindre plass enn de fleste er vant til:

I den minste modellen på 15 m2 er det to soveplasser enten på hems eller i sovesofa, og en kombinert stue-/kjøkkenløsning. Går du opp 5 m2, får du både hems og en eventuell sovesofa slik at du kan ha to til på overnatting. Den største modellen på 26 m2 inkluderer et eget soverom.

Og når man skal få til så mye på så lite, er materialvalgene avgjørende. Mikrohus Norge har valgte kortreiste materialer fra norske leverandører. Blant dem er Fibo som tar med seg mer enn 60 års erfaring med våtrom inn på badene i mikrohusene.

Veggsystemet består av paneler i fulle lengder som monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk, slik at de bygger minimalt ut. Samtidig slipper man venting på tørke- og herdetid.

Illustrasjonsbilde fra Mikrohus Norge AS

Kundevurdering

Bærekraftig livsstil
Fibo veggsystem er mye lettere å montere der det er liten plass. I tillegg veier det lite, sier Rørvik som foreløpig tilbyr kundene å velge mellom tre ulike dekorer.

Han trekker også frem miljøaspektet som er viktig for mange som kjøper mikrohus og ønsker en mer bærekraftig livsstil. Fibo veggsystem har panelkjerner av sertifisert tre, og er klassifisert som ECO Product for hvordan det bidrar til inneklimaet.

Mikrohusene våre skal være miljøvennlige, og Fibo har et helt annet miljøavtrykk enn fliser, sier Rørvik.

Her er en av dekorene man kan velger, M72 Terrasso Dark.

Eget boligfelt i Kongsberg
I Ålesund har de stilt opp alle de tre husmodellene sine i en egen «mikrohuslandsby» som trakk over 600 besøkende under åpningshelgen. Men denne måten å bygge og bo på har også vekket interessen hos større aktører.

Mikrohus Norge har nå inngått en avtale med kommunalt eide Kongsberg tomteselskap om å levere 21 minihus på 32 og 40 m2 til det som blir et helt unikt boligfelt på Kampestad i Kongsberg.

Her får beboerne også tilgang til et mikrohotell med ekstra overnattingsplass for gjester, og et flerbrukshus der de kan arrangere selskaper. Salget starter vinteren 2022, med forventet innflytting i 2022-23.

– Vi gleder oss og tror dette kan bli en døråpner også for privatmarkedet. Det betyr mye at et kommunalt selskap går foran og viser at dette er noe man trygt kan satse på, sier Bjarte Rørvik.

Fordeler

  • Bærekraftig livsstil
  • ECO Product
  • God inneklimaet

Produkt/leveranse

Kunde

Mikrohus Norge AS