Nytt bad?
Her får du 5 gode tips

Flis har tradisjonelt blitt brukt mye på baderomsvegger. Men for deg som er opptatt av å pusse opp til en fornuftig pris, og som ønsker en varig løsning med lavt vedlikeholdsbehov, kan veggpanel være et bedre alternativ.


Vi velger ofte det vi opplever som trygt og kjent. Dette kan føre til at gode alternativer ikke vurderes på lik linje med tradisjonelle løsninger. Veggpanel er et miljøvennlig og kostnadseffektivt alternativ til flis. Derfor velger stadig flere å bruke Fibo veggpanel på våtrom, både i private hjem og i store byggeprosjekter.

1. Rask montering holder kostnadene nede

Flislegging er tidkrevende. Når man skal bygge eller pusse opp et bad kan dette være en utfordring, og bidra til at prosjektet går over både tidsfrister og budsjett. Å velge veggpanel fremfor flis kan imidlertid gi store kostnadsbesparelser. Det er nemlig opptil fem ganger raskere å montere veggpanel, sammenliknet med å legge fliser. Grunnen er at det er raskt og enkelt å installere Fibo: paneler i full høyde klikkes sammen med Fibo Aqualock. Med membranen i front får du en vegg som er 100 % vanntett og godkjent for våtrom. På denne måten reduseres behovet for grunnarbeid betraktelig, i tillegg er det verken er behov for tørking eller herding.

Finn en Fibo montør her!

Slik monterer du Fibo selv.

2. Lang levetid og lavt vedlikeholdsbehov

En flislagt vegg med fuger absorberer vann, og er i utgangspunktet ikke vanntett. Derfor kreves det dokumentert legging av membran for å hindre lekkasje. Dette eliminerer riktignok ikke risikoen for at det kan oppstå skjulte vannskader bak flisene.

Fibo veggpanel har membranen i front, noe som gjør det trygt og enkelt å kontrollere, og du trenger du ikke bekymre deg for skjulte vannskader på bakveggen. Membranen i front sikrer også at veggpanelet er 100 % vanntett. 

Overflaten uten fuger gjør også veggpanelet enkelt å vedlikeholde sammenliknet med flis. Veggsystemet er godkjent i henhold til våtromsstandarden og panelene har en garanti på 15 år.

3. Enkel rengjøring

Panelenes slette overflater gjør det vanskeligere for skitten å feste seg, og er derfor svært enkle å rengjøre med en våt klut og vanlig vaskemiddel. 

I tillegg til at veggene er enkle å holde rene, gir den antibakterielle overflaten en ekstra trygghet for rom der vi vet at hygiene er viktig; Tester gjennomført etter den internasjonale standarden ISO 22196:2011, viser meget god antibakteriell effekt på Fibo veggpanel. Verken stafylokokker eller E. Coli overlever møtet med den antibakterielle overflaten, og sørger vi for at det blir tilnærmet umulig (99,99%) for bakteriene å overleve.

Velg Fibo og si farvel til skrubbing av fliser!

4. Det bærekraftige valget

Våre veggpaneler er laget av PEFC-sertifisert tre som garanterer et bærekraftig skogbruk og leveres med sin egen EPD (Environmental Product Declaration) som dokumenterer miljøberegningen for både råvare og produksjon. Tre er en fornybar ressurs som lagrer karbon selv når den brukes i produkter, og et bad bygget med Fibo gir opptil 45% lavere CO2 utslipp sammenlignet med et flislagt bad.

5. Velg blant hundrevis dekorer!

Fibo tilbyr et stort utvalg dekorer som passer enhver smak. Her kan du velge og vrake i dekorer i tre, stein, sement og et hav av ulike farger. Du kan få paneler med eller uten flismønster, og det finnes både matte og blanke overflater.