Arkitektens guide til bærekraft: Slik velger du materialer som kutter CO2 og gir deg et konkurransefortrinn når du skal bygge bad


Når det kommer til bygging av næringsbygg, blir miljøhensyn stadig viktigere. Arkitekter står overfor strenge krav til bærekraft når de skal velge leverandører, og Fibo skiller seg ut som et bærekraftig og smart valg. I tillegg til å redusere CO2-utslipp, jobber Fibo aktivt med ESG-rammeverket og FNs bærekraftsmål for å sikre en ansvarlig produksjonsprosess.

Kort om Fibo

Fibo er et komplett veggsystem gir deg 100% vanntette vegger, som tåler tøff bruk, er enkle å rengjøre og krever minimalt med vedlikehold. Panelene kommer i et bredt sortiment av veggpanel med unike design i wood, stone, cement, 3D og mange ulike farger (colour).

Warm Grey M78 fra Colour Collection

Veggsystemet består av paneler i fulle lengder som settes rett på eksisterende vegg eller stenderverk, og klikkes sammen med Fibos egen Aqualock. Et typisk bad bygges fem ganger raskere med Fibo sammenlignet med flis, så her er det både tid og penger å spare.

Panelene har en kjerne av sertifisert tre med høytrykkslaminat som membran på framsiden. Dermed unngår du skjulte vannskader bak veggen, samtidig som slette overflater gjør det enkelt å holde rent.

Fibo har mer enn 70 års erfaring og finnes i mer enn en million våtrom. Fibo er godkjent i henhold til våtromsnormen, og panelene har en forventet levetid på minst 30 år og en garanti på 15 år.

Inntil 45% lavere CO2-utslipp sammenlignet med flis


En uavhengig rapport fra rådgivningsfirmaet Asplan Viak dokumenterer at et bad bygget med Fibo gir opptil 45% lavere klimagassutslipp sammenlignet med et flislagt bad. Dette betyr at Fibo ikke bare leverer kvalitet, men også reduserer det totale CO2-avtrykket fra produksjon, transport og installasjon, helt til produktet er resirkulert eller returnert til naturen. Dette er en stor fordel for både miljøet og bedrifter som ønsker å minimere sitt karbonfotavtrykk.

Fibo som et bærekraftig valg for arkitekter

Ved bygging av næringsbygg stilles det stadig strengere krav til bærekraftige løsninger. Valg av leverandører med en klar miljøprofil blir kritisk for å oppnå ønskede miljøsertifiseringer som BREEAM og LEED. Fibo tilbyr en rekke fordeler som gjør dem til et godt valg for arkitekter og entrepenører:

  1. Lavere klimagassutslipp: Fibo gir opptil 45% lavere CO2-utslipp enn tradisjonelle fliser, noe som bidrar til å redusere det totale miljøavtrykket. Dette gjør det enklere for arkitekter å møte nasjonale og internasjonale krav til klimareduksjon.
  2. Miljøvennlig produksjon: Fabrikken i Lyngdal er ISO14001-sertifisert, noe som viser at Fibo har effektive miljøstyringssystemer på plass. Dette er viktig for arkitekter som må forsikre seg om at leverandørene de velger, følger strenge miljøstandarder.
  3. PEFC-sertifisert tre og EPD-dokumentasjon: Veggpanelene fra Fibo er laget av bærekraftig PEFC-sertifisert tre, som sikrer ansvarlig skogbruk. Med en egen EPD (Environmental Product Declaration) kan Fibo dokumentere miljøpåvirkningen av både råvarer og produksjonsprosesser. Dette gir arkitekter et transparent verktøy for å sikre at miljøkravene blir oppfylt.
  4. Sirkulær økonomi og resirkulering: Fibo fokuserer på produkter som kan gjenbrukes og resirkuleres, noe som reduserer avfallsmengden og fremmer en sirkulær økonomi – viktige krav i dagens byggebransje.

Et smart valg for både miljø og lommebok

Å velge Fibo er ikke bare gunstig for miljøet, det er også et økonomisk klokt valg. I en tid hvor byggebransjen står overfor økte kostnader knyttet til energieffektivitet og miljøkrav, gir Fibo en kostnadseffektiv løsning som oppfyller de høyeste standardene for bærekraft. I tillegg til å redusere byggets energiforbruk og avfall, kan et bygg med Fibo-paneler bidra til å oppnå sertifiseringer som gir økt verdi og konkurransekraft.

Ved å kombinere høy kvalitet, lavt miljøavtrykk og kostnadseffektive løsninger, er Fibo et naturlig valg for arkitekter som ønsker å møte fremtidens krav til bærekraft i byggeprosjekter.

Kontakt Oss!

Guttorm Pedersen

Tittel
Distriktssjef: Finnmark/Troms/Nordland Nord
Tel:
95 48 80 54
Email

Hans Erik Vold

Tittel
Distriktssjef: Nordland Sør og Trøndelag
Tel:
91 32 35 57
Email

Nils Hansmark

Tittel
Distriktssjef: Vestland
Tel:
91 66 61 98
Email

Arno Berget

Tittel
Distriktssjef: Møre og Romsdal / Innlandet nord / Vestlandet nord / Trøndelag sør-vest
Tel:
90 83 29 97
Email

Tore Kjell Gletne

Tittel
Distriktssjef: Agder/ Telemark/ Vestfold
Tel:
91 31 78 91
Email

Jan-Kåre Mekiassen

Tittel
Distriktssjef: Oslo/Viken/Innlandet sør
Tel:
94 81 02 65
Email

Tommy Karlsen

Tittel
Distriktssjef: Innlandet / Viken nord
Tel:
97 78 88 43
Email

Terese Brekken

Tittel
Distriktssjef: Rogaland / Vestland sør
Tel:
928 44 440
Email

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg snart!