Drømmebad i Trysil

Familien i Trysil fikk drømmebadet på 1–2–3 med tre vegger i betongdekor og en mørk kontrastvegg.


Et nytt, lekkert bad sto høyt på ønskelisten da Sara Iselin Holt og Brede Eggen Hansen overtok en enebolig fra 1973.

– Vi ville ha en betonglook, og søkte etter inspirasjon på Instagram. Deretter dro vi på Maxbo og så på ulike prøver i kolleksjonenen til Fibo veggsystem. Vi bestemte oss til slutt for å gå for Abbey Shale på tre av veggene, sier Sara Iselin Holt.

Abbey Shale er en tidløs betongdekor i Marcato-kolleksjonen. For den fjerde veggen valgte Sara Reykjavik – en sotet gråfarge med ekstra matt overflate. Begge dekorene fås både med og uten flisemønster.

– Veggene ble akkurat slik vi hadde håpet de skulle bli. Badet er blitt veldig fint!

Rev alt ned til pipa

Badet var imidlertid langt fra det eneste rommet samboerparet gjøv løs på. Alt innvendig, bortsett fra pipa, ble revet og bygget opp igjen.

Oppussingen foregikk på ettermiddag og kveldstid, og det var stort sett Brede og hans far som sto for jobben. De begynte allerede måneden etter at Brede og Sara Iselin ble foreldre til en liten gutt.

– Vi hadde litt å holde på med, ja. Men vi ble enige om at vi fikk heller ha mye å gjøre i denne perioden, og bli ferdige før vi flyttet inn. Så slapp vi i alle fall å bo midt i et oppussingsprosjekt, sier Sara.

Flere fordeler med Fibo veggsystemer:

  • Fibo er et 100% prosent vanntett veggsystem for bad, kjøkken og andre rom der veggene trenger ekstra slitestyrke og enkel rengjøring.
  • Veggpanelene kommer i fulle lengder, finnes i flere hundre forskjellige dekorer og klikkes enkelt sammen med Fibo Aqualock.
  • De er godkjent etter våtromsnormen med en garanti på 15 år.

– Gjør seg nesten selv

Arbeidsdelingen dem i mellom var ganske klar: Hun sto for stilvalgene, han for utførelsen. Bredes erfaring med Fibo-konseptet fra tiden han jobbet for et firma som renoverte boliger, kom godt med.

– Så lenge du får sokkellisten rett, er det bare å lime og klikke resten av panelene på plass. Da skal det bli rett. Dette gjør seg jo nesten selv, sier Brede begeistret.

– Badet er kanskje det rommet jeg er aller mest fornøyd med. Vi har fått det akkurat slik som vi ville ha det.

– Lettere å bytte stil

Sara og Brede valgte å slå sammen badet og et lite soverom for å få større plass. Nå kan hele familien boltre seg med dusj, badekar og dobbelvask.

Et smalt høytstående vindu slipper inn dagslys som får støtte av spotter i taket.

– Vi vurderte jo også flis, men valgte Fibo veggsystem fordi det er enklere om du vil gjøre endringer igjen. Veggpanel er både enklere og rimeligere å bytte ut, sier Sara Iselin Holt.

Kunde

Sara Iselin Holt og Brede Eggen Hansen